joi, 28 mai 2015

Cum sa fii mai sanatos - alimentatie, sport si prevenire

Trecem printr-o perioada in care alimentele se fabrica in laborator, nu mai avem timp sa gatim si preferam ceva mai rapid de la un fast food, coca cola a ajuns in frigiderele noastre si pare ca nu vom renunta curand la ea, iar de prevenire nici nu se pune problema. Exista totusi o multime de solutii simple, despre care vom vorbi in continuare, pe care le poti urma pentru a fi mai sanatos, dar fara a face din sanatate o obsesie.

Adauga advertoriale premium pentru afacerea ta >>>

#1. Alimentatie sanatoasa - conceptul de alimentatie sanatoasa este destul de vag si tine mai mult de atitudinea fiecaruia, de meniul din care provenim, de experientele si asteptarile noastre. Bunicii nostri nu mancau sanatos din punctul de vedere al conceptului modern de alimentatie sanatoasa, dar au trait totusi 90 - 100 de ani fara probleme grave de sanatate. Totul cu moderatie - nu exista un aliment care sa-ti faca rau daca il consumi cu moderatie, mananca lactate, fructe, legume, carne. 


#2. Sport - nu mai avem timp si pentru sport, asta este scuza noastra, suntem prea obositi, prea nefericiti, prea lenesi, dar diferenta dintre noi si bunicii nostri, sunt tocmai cele 8-10 ore pe care ei le petreceau pe camp, lucrand pamantul si nu pe un scaun. Sportul te ajuta sa te relaxezi, te ajuta sa slabesti si iti tine corpul tanar, nu vrei sa ramai tanar?

#3. Prevenire - suntem un pic in urma cand vine vorba de prevenirea anumitor boli si ne-am obisnuit sa mergem la doctor dupa ce suntem deja intr-o stare mai grava si avem nevoie de tratament medicamentos. Prevenirea inseamna sa ai un stil de viata sanatos si sa mergi la medic o data pe an pentru a face analizele de rutina, aici nu ma refer doar la banala hemoleucograma.

 

Un comentariu: